Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Bispevalg i Lolland-Falster Stift.
For ca. 20 år siden var jeg, som menighedsrådsmedlem i Tingsted menighedsråd, med til at vælge Christina Rygaard Kristiansen til vores nye sognepræst. Et valg vi i sognet har været meget glad for. Som menighedsrådsmedlem, regnskabsfører og kasserer har jeg nu i 20 år arbejdet tæt sammen med Christina om sognets økonomi og kirkelige liv. Gennem dette samarbejde har jeg lært Christina at kende som en ordholdende, pligtopfyldende, arbejdsom og iderig samarbejdspartner. Christina er en god facilitator, og god til at formidle samarbejde om løsning af opgaver. Ligesom hun er rigtig god til at uddelegere arbejdet hvor dette er muligt eller ønskeligt. En naturlig evne som hun har valgt at følge op på ved i 2012 at fuldføre en ”Master i Ledelse” ved Roskilde Universitet. En uddannelse som i højeste grad er relevant i et bispeembede.

Teologisk er Christina fantastisk godt og bredt funderet i den danske folkekirke og den evangelisk-lutherske tolkning af den kristne tro. For Christina er søndagens højmesse altid ugens højdepunkt, og det er for hende vigtigere, at de som har deltaget i en gudstjeneste går derfra med en god og positiv oplevelse, end at kirken har været fyldt. Kvalitet fremfor kvantitet.

Lolland-Falster Stift er et lille landstift, med rigtig mange små sogne. Derfor har det landsdækkende arbejde omkring ”Kirken på landet” en særlig betydning for vort stift. Dette arbejde har Christina deltaget aktivt i og medvirket til, at der er afsat midler til at videreføre arbejdet med blandt andet en dedikeret ”Kirken på landet” -præst i hvert stift.

Jeg vil på denne baggrund på det varmeste anbefale Christina Rygaard Kristiansen til at blive vores nye biskop, og hermed opfordre stemmeberettigede til at stemme på Christina ved valget.

Steen E. Henriksen
Nørrevang 1A
4800 Nykøbing F.

(medlem af Tingsted menighedsråd, Provstiudvalget i Falster provsti og Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift)