Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Hvem skal være Bisp?

Vi er midt i et bispevalg, og menighedsråd og præster skal afgøre hvem de vil stemme på af de fire opstillede kandidater.

Og der er ingen tvivl om at det er fire meget forskellige kandidater, som er opstillet. En biskop er langt hen af vejen, den som skal tegne retningen for stiftet i de år, der kommer. Men biskoppen er også mere end det. Han eller hun er også præsternes præst og leder, chef for det administrative fællesskab i stiftet og ikke mindst hjælper og vejleder for menighedsrådene i deres vigtige arbejde. Derfor er det ikke lige meget hvem, der bliver valgt.

Vi har valgt at være stillere for Christina Rygaard Kristiansen, netop fordi vi mener, at hun ville kunne formå at udfylde rollen ikke bare som retningsgiver for stiftet, men også som præsternes præst og leder og samtidig kunne påtage sig rollen som chef i stiftet og desuden være en dygtigt samarbejdspartner for menighedsrådene.

Vi har i de sidste ti år kendt Christina som en fantastisk kollega og præst, et menneske, som man kan regne med, og som man ved, hvor man har.

Vi har oplevet hende som et teologisk velovervejet menneske, en dygtig foredragsholder, et menneske med integritet, et menneske, som man kan stole på, og som vil ikke bare vil kirken men selve det kristne budskab.

Hun har i sit arbejde som præst ikke bare passet butikken, men har brændt for sagen, har uddannet sig, har taget en master i ledelse, har lavet landsdækkende projekter og kurser for sine kollegaer.

Hun arbejder også for landsognene, noget som vi har utrolig mange af her i stiftet, og hun har en stor forståelse af hvem man er på Lolland og Falster, og hvordan vi gør tingene her.

Og ikke mindst: Så fokuserer Christina på det vi har, og hvordan vi udvikler det og ikke på alt det, der kunne have været. Hos hende er der ikke tale om afvikling og nedlukning men udvikling og en fokusering på de muligheder, vi vitterligt har mange af.

Christina har en stor forståelse for, at kirken ikke bare er præster, men består af alle kristne, og der skal være plads til os alle sammen.

Og så er hun en kvinde som står ved sit ord, og som vi ved, vi kan komme til, har vi brug for råd, vejledning eller sjælesorg. Noget som præster også kan have brug for.

Vi er ikke i tvivl om at hun vil være i stand til at påtage sig rollen som Biskop og gøre et god stykke arbejde.

Derfor vil vi anbefale, at man ved bispevalget sætter kryds ved Christina Rygaard Kristiansen

Rebekka Maria Brandt Kristensen
Sognepræst Søllested-Skovlænge-Gurreby

Og

Susanne Oxholm Bay Jacobsen
Sognepræst Købelev-Vindeby, Utterslev-Herredskirke-Løjtofte Pastorater