Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Anbefaling af Christina Rygaard Kristiansen som biskop

Det var mig en stor glæde, da jeg en dag spurgte Christina Rygaard Kristiansen, om ikke hun kandiderede til biskop i Lolland-Falster Stift, og hun fortalte, at en gruppe var i færd med at opstille hende, hvilket hun havde sagt ja til.

Det glæder mig, fordi jeg har lært Christina at kende som en grundig, dygtig og nærværende præst.

Christina er ikke et øjeblik i tvivl om, hvorfor hun er præst, og hun gør sit yderste for at udfylde det kald hun lever i. Hun er klar evangelisk i sin forkyndelse og holder nogle vel gennemtænkte gudstjenester.

En studieorlov for nogle år siden brugte hun på at fokusere på den situation mange af landets sogne befinder sig i i dag: Nemlig sogne med et meget lavt befolkningsunderlag med kirke og kirkegård, som skal passes, og hvor der skal være så mange gudstjenester og kirkelige handlinger som vel muligt. Hun er meget optaget af ‘Kirken på landet’ – og dem har vi mange af her i stiftet.

Christina vil ikke lukke kirker, men i stedet for fylde dem med liv. Hvordan – har hun givet flere bud på i det lille hæfte, som kom i forlængelse af hendes studieorlov.

Christina har en solid præsteerfaring og samtidig god ledelsesmæssig uddannelse at gøre brug af som kommende biskop. Hun er en god debattør, hvilket kan erfares ved at se ‘Præstens lektie’ på TV2 Øst.

Jeg kan ikke være med til at vælge den kommende biskop, men jeg vil varmt anbefale Christina som biskop i Lolland-Falster Stift.

Hans Iversen

Pastor emeritus

Tidligere sognepræst i Nebbelunde-Sædinge og i Nykøbing F

(december 2016)