Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Ny biskop i Lolland-Falster Stift

Lolland-Falster Stift skal have ny biskop – og tænk – vi har et fantastisk godt emne inden for egne rækker. Jeg skriver som almindeligt medlem af Folkekirken – har dog siddet i Vålse menighedsråd i mere end 20 år. Den person, jeg tænker på, er Christina Rygaard Kristiansen, præst i Tingsted sogn.

Jeg kender hende fra forskellige vinkler.

1. Min mand har i nogle år passet græsslåningen og andre småting i præstegårdshaven, og jeg har undertiden været med, så vi kunne køre med to maskiner. Min mand er meget diskussionslysten og havde mange ordvekslinger med præsten om tro, og de fik vendt mange ”ting” sammen. Jeg vil kalde hende et nært menneske.

2. Yderligere har jeg deltaget i en begravelse, som Christina Rygaard overtog med kort varsel p.g.a. sygdom. Det, der især betog mig, var den måde hun afsluttede jordefærden. Da familien havde taget afsked ved graven, gik præsten rundt – stille og værdigt – og hilste på hver enkel deltager, hvorefter hun stille forlod følget.

3. Endelig ved jeg fra en god veninde om et stort sorgarbejde ved at miste et barn. Det var helt enestående, og hun hjalp en knust familie gennem en svær periode både før og efter.

4. Jeg har også selv talt med Christina Rygaard og ved, at hun står ved sit ord, har sine meningers mod, og det er vigtigt, at man er konfliktløsende, når man sidder i en ledende stilling.

5. Til sidst vil jeg nævne, at Christina Rygaard har lavet et stort arbejde for at få flere i kirke for ca. 10 år siden. Det resulterede i et lille hæfte med gode ideèr, som alle kunne blive inspireret af, og der foregår til stadighed, gode kirkelige arrangementer i Tingsted kirke.

Jeg vil kalde Cristina Rygaard for et helt og nært menneske, og jeg vil håbe, at hun bliver biskop i Stiftet. Hun vil være til gavn for os alle.

Venlig hilsen

Anna Marie Nøhr
Skerne Skovvej 3
4840 Nørre Alslev
Tlf.: 54 46 12 90

(januar 2017)