Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Anbefaling af Christina Rygaard Kristiansen som biskop

Jeg er sikker på, at Christina vil blive en god biskop for Lolland-Falsters Stift. Og hvordan god – det kommer jo helt an på hvad man mener vores biskop skal kunne.

Det Christina kan handler bl.a. om tilgang, altså måden at gå til opgaverne på. Hun har den gode evne at kunne kombinere realitetssans med en aldrig svigtende og stædig tro på at ting kan lykkes. Også at der af det tilsyneladende ubetydelige og lidt regnede kan opstå noget, man ikke vidste var muligt.

Gudstjenester, det kirkelige liv på ikke-steder f.eks. Der hvor der ikke er andet end en kirke, nogle få huse der ligger og dukker sig i landskabet, og en håndfuld mennesker der nærmest kun ved at sige om sig selv, at de jo ikke er så mange. Det lidt er meget og nok! Christina kan få folk til at droppe det med, at man ingenting er, og vende stemningen, så der pludselig anes en helt anden glæde.

Man er aldrig i tvivl om hvor man har Christina. Hun har sine meningers mod, er klar i mælet, teologisk velfunderet – og samtidig god til at lytte og favne mennesker i al deres forskellighed.

Fordi hun ikke sådan er til at vælte, tør hun også have udsyn og tænke ud af boksen, se sig omkring, hente inspiration og få idéer alle vide vegne fra, for derefter med fantasi og smittende optimisme at omsætte dem til de foreliggende sammenhænge.

Læg dertil arbejdsomhed, indsigt i administrative forhold, evne til at formulere sig i tale og skrift præcist og venligt og til tider overraskende – Christina har virkelig noget, hun gerne vil dele med os andre.

Provst Anne Birgitte Villadsen
Radsted

(marts 2017)